Vår story

 

Det var brist på verktyg. Det märkte pediatrikern Seppo Similä i sitt arbete och bestämde sig för att göra något åt det. Ur den tanken föddes Pedihealth år 1986, med syftet att utveckla produkter som möter ett reellt behov i sjukvården.

 

De första produkterna som lanserades var Coxa-skena för behandling av höftledsluxation hos nyfödda, enuresmatta i bomull för behandling av sängvätning samt Pedi-Scoliometer för screening av skolios.

 

Företaget började också importera produkter som ansågs vara nödvändiga i branschen. I början var företagets kunder för det mesta sjukhus och kommuner. Sedan 1996 har Pedihealth levererat produkter också till den finländska moderskapsförpackningen. Företagets webbshop för finländska kunder öppnade 2003 och för kunder i Sverige 2010.

 

Pedihealth har vuxit under åren och sysselsätter idag sju personer. I de nya lokalerna i Uleåborg i norra Finland finns lager, kontor och butik under samma tak. Numera omfattar produktsortimentet nästan 2 000 artiklar. Att lyssna på kundens önskemål samt att samarbeta med flera internationella tillverkare garanterar att produktsortimentet är omfattande och aktuellt för både sjukvårdsproffs som för privatkonsumenter.

Produkter

Graviditet, Förlössning och Gynegologi

Graviditet, Förlössning och Gynegologi

Veterinärmedicin

Veterinärmedicin

Om oss

 
 
 
 
 
 
 

Ota yhteyttä

etunimi.sukunimi@pedihealth.fi

info@pedihealth.fi